Рада Комазец, директорица „ЈЕДИНСТВА“-ПАНОРАМА уручила вредну донацију школи

Установа за новинско издавачку делатност „Јединство-Панорама“ реализовала је   још једну у низу акција даривања књига из своје едиције српским школама на Косову и Метохији. Овог пута директорица и уредница „Јединство-Панорама“, Рада Комазец уручила је књиге из домена књижевности  за децу и одрасле, историографије, прозе, поезије  и других жанрова Основној школи „9.Мај“ у селу Кололечу код Косовске Каменице. Директорица Јединства Рада Комазец дочекана је испред школе  по традициоиналном српском обичају са погачом и сољу,  како се дочекују драги гости.

Срећна сам због    предивног  дочека, навела је    директорица Комазец и додала:

Рада Комазец, директорица Јединства-Панорама

Услови у којима живе ова наша дивна деца, њихови родитељи и наставници,   а истовремено њихов оптимизам, љубазност и гостопримство су за свако дивљење и поштовање. Они су прави хероји и заслужују најбоље.  Уназад неколико месеци посетили смо више школа у Косовском Поморављу и даривали им књиге, јер смо некако приметили да је књижевни фонд школских библиотека у  Косовском Поморављу  оскуднији  и срећна сам  да смо дали свој допринос да се он употуни- казала је,  између осталог,  Рада Комазец. Она је нагласила да је веома битно да у данашње време експанзије информационих технологија и дигитализације, мотивишу деца да читају  књиге различитих жанрова у којима је приустно једно правилно усмеравање и садржаји .

Ученици ОШ 9.МАЈ

Деца много времена данас проводе уз мониторе и екране било рачунара било телефона и често су изложени читању погрешних садражаја, а тиме и развоју своје личности у погрешном правцу. Не каже се џаба да је књига најбољи пријатељ и децу још од малих ногу треба мотивисати  и усмеравати да читају и  проширују своје видике и сазанања на један исправан начин, да се  развијају у моралне личности вредне и марљиве људе са емпатијом – истакла је Рада Комазец,  приликом уручивања књига наставницима и ђацима  у О.Ш. „ 9. Мај“  у Кололечу. У знак завхалности, како је нагласио, на вредној донацији, директор ОШ „ 9.МАЈ“, Александар Стевановић уручио је Ради Комазец захвалницу, а ученици су приредили богат културно уметнички програм.

Ми смо неизмерно захвални Јединству и његовој директорици  Ради Комазец на вредном поклону. Он ће употпунити књижевни фонд наше библиотеке и ученицима омогућити да прошире своја знања- казао је Александар Стевановић. ОШ „ 9. Мај“ у Кололечу од нултог до осмог разреда ове године похађа 16. ученика и ово је једна од најстаријих српских школа у Косовском Поморављу.

Рада Комазец је  истакла да ће Јединство -Панорама наставити са  акцијама даривања књига српским школама  и убудуће, како у Косовском Поморављу тако и у другим школама на Косову и Метохији.

Извор: С.Ивковић, Јединство

Можда ће ти се свидети и

More From Author

+ There are no comments

Add yours